Hävettääkö, Eero Tuominen?

21.01.2013

Olemme aiemminkin ihmetelleet toimittajakunnan etiikkaa mutta nyt ei enää riitä pelkkä ihmettely. Tuorein esimerkki joidenkin toimittajien kyvystä harjoittaa ammattiaan aiheuttaa sellaista myötähäpeää, että oksat pois.

Perjantaina moni naureskeli pienelle SaiPalle lukiessaan Ilta-Sanomien toimittaja Eero Tuomisen kolumnia siitä kuinka keltamustien toimistolla oli mokattu Jani Niemisen kaupat Kazaniin. Ennen perjantaista paperilehteen ehtinyttä kolumnia Ilta-Sanomat oli julkaissut verkossa useammankin uutisen Jani Niemisen siirtoon liittyen. Ensin se oli mahdollista, sitten se oli varmaa ja sen jälkeen epävarmaa. Lopulta SaiPa IS:n mukaan mokasi kaupat ja Eero Tuominen pääsi oksentamaan lehteen.

Tuominen on osoittanut pientä etulyöntiasemaa muihin toimittajiin verrattuna todistettuaan osaavansa käyttää hakukone Googlea. Tuominen on löytänyt tiedot Lappeenrannan teknillisen yliopiston Alumni ry:n kokoontumisesta, jossa oli teemana Lappeenrannan hyvä sijainti venäjänkaupan suhteen. Tästä Tuominen sai omasta mielestään kovinkin nokkelan alun täydelliselle mahalaskulleen. Tuominen nimittäin epäili, että SaiPan johto ei ole ollut tässä tapaamisessa paikalla.

Tuominen kuitenkin teki toimittajien perusmokan. Hän lähti siitä olettamuksesta, että hänen tietonsa ovat faktoja riippumatta siitä, että niitä ei oltu tarkistettu kaikista lähteistä. Tuominen toki oli siitä heikossa asemassa, että hänellä ei ollut kaikkia lähteitä käytettävänään. SaiPa nimittäin tuskin ihan jokaiselle räkänokalle kertoo tietoja omista neuvottelutilanteistaan.

Ylimielinen toimittajan työtä harjoitteleva Tuominen päätti kuitenkin nostaa itsensä kertaheitolla iltapäivälehtien eliittiin kirjoittamalla pientä liigaseuraa lyövä kolumni. Tuominen on selkeästi lukenut muidenkin paskatoimittajien kolumneja, joissa faktoilla pyyhitään ahteria ja pääasia on räksyttää. Tätä sitten kutsutaan ammattipiireissä "keskustelunherättämiseksi" tai "kärkeväksi tyyliksi".

Mikään selittely ei kuitenkaan peitä sitä tosiasiaa, että Eero Tuominen mokasi nolosti ja peruuttamattomasti. Sinänsä emme usko, että tämä vaikuttaa hänen kolumneihinsa tai toimittajantöihinsä millään tavalla mutta me tämän muistamme. Tuominen on töissä oikeassa tasonsa mukaisessa mediassa.

Hävettääkö, Eero Tuominen?

Willimiehet

2015
#KSFSK
Yhdessä tätä hommaa tehdään
2014
Vaihtoehto läpsyttimille?
"Only" ice hockey
Missä olit kun...
Are you ready Europe?
2013
Avoimen liigan puolesta
Sisältöä!
Meidän jengi
Kaiteella: Jani Nieminen
Hävettääkö, Eero Tuominen?
Kiitos Hattu
Invaasio 2012
2012
Kannattajissa on eroja
Toimittajantyön sietämätön vaikeus
Keltamusta syksy
#OurBoySals
@Lahti 06102012
Tänään on se päivä
Taking it to the streets
Kun scene itseään jalkaan ampui
Kiitos ja onnea, Atu!
Laulutreenit
Tikulla silmään!
2011
Willimiehet + analyysi = match made in heaven
Welcome back Richard!
Joko sinä luovutit?
Fanikatsomot taas tulimerenä!
Yle Etelä-Karjala harjoittelee paskaa uutisointia
Palaa vai eikö palaa - siinäpä kysymys
Lahdessa käytiin toistamiseenkin...
2010
Willimiehet vastaavat huutoon
Scott Barneyn kirje SaiPan kannattajille
Ainoa oikea vaihtoehto?
Lahti haltuun - osa yksi
Jyväskylä - kulttuurin kehto
Willimiehet nyt netissä!