Jyväskylä - kulttuurin kehto

04.10.2010
Käytiin sitten Jyväskylässä. Kauden ensimmäinen fanireissu ja Dale McTavishin ensimmäinen vierasottelu paluun jälkeen. Varovaisesti etukäteen ajateltiin, että vain kahdella autolla mennään..

No mitä vielä. Onko se sitten UrhoTV:n vika, pelästyttikö myöhäisempi lauantaiottelun alkuaika vai yllättikö liigakauden alku lappeenrantalaiset kuin talvi pääkaupunkiseudun autoilijat konsanaan mutta hikisesti saatiin 40 päätä mukaan.

Willimiehillä oli sentäs kohtuu hyvä edustus paikan päällä ja pari uutta hoilaustakin saatiin repertuaariin mukaan, joten ei tämä reissu ihan hukkaan mennyt.

Suurimmat ihmetyksen aiheet nousivatkin Jyväskylän kiekkoilun kehdossa, Hippoksen hallilla. Lippuinemme pääsimme sisään ilman ongelmia ja vieraiden seisomakatsomohan on yksi liigan ehdottomasti parhaista mutta siihen jäivät hyvät puolet.

Ensimmäinen ihmetyksen aihe löytyy vierasseisomakatsomon edestä. Lattialle on rajattu muutaman neliön tila, joka toimittaa seisomakatsomon virkaa. Tämän kansoittivat pääsääntöisesti 5-15 -vuotiaat mutta muutama vanhempikin JYP -henkinen mukaan mahtui.


Kuva: Mikko Pehkonen

Provokaatiota tulikin sitten tasaisesti lähes läpi koko pelin, joskin aika kevyesti. Aina kun joku siihen meidän eteen ilkkumaan ehti, tuli alueen ainoa järjestysmies vähän soosottelemaan.

Mutta entä jos meidän porukassa olisikin ollut astetta nihkeämmin tällaisiin suhtautuneita väkijuomia fanimatkalla yllättäen nauttineita henkilöitä? Entä jos lähietäisyydelle maalin jälkeen vittuilemaan tullut traktorikuski oliskin saanut nyrkistä päin pläsiä? Olisiko syypää ollut ainoastaan lyöjä vai olisiki sittenkin kannattanut miettiä ennaltaehkäisyä tässä tilanteessa enemmän?

Vai onko provokaatio Hippoksen hallin normaali olotila? Siltä se tuntui, kun jokaisen JYP -maalin jälkeen hallin ämyreistä kajahti ilmoille tuttu oi joi joi -rallatus. Siis hallin viihtyvyydestä vastaava henkilö on sitä mieltä, että vastustajalle ja sen kannattajille pitää vittuilla kotijoukkueen maalien jälkeen.

Ennaltaehkäisyyn ryhdyttiin sitten vihdoin toisella erätauolla. Meidän pieni muutaman hengen porukka laulaa lurautti tuoppien ääressä uutta laulua. Sanat menevät näin: "Menestystä meille ei tuu, vaik' vuodet uusiin vaihtuu mut silti päivääkään en vaihtaisi pois."

Ehdimme pari värssyä tätä vetää, kunnes järjestyksenvalvoja saapui paikalle naama punaisena karjuen "Nyt se huuto seis!". Kyseessä oli kuulemma turvallisuusriski, sillä joku paikallinen olisi voinut provosoitua.

Olemme siis vihdoinkin löytäneet paikan, jossa suomalainen mies ei saa laulaa suruunsa tuopin pohjaa tuijottaen. Se on SM-liigan ottelu.

Kulttuurista häikäistyneenä,
Willimiehet

2015
#KSFSK
Yhdessä tätä hommaa tehdään
2014
Vaihtoehto läpsyttimille?
"Only" ice hockey
Missä olit kun...
Are you ready Europe?
2013
Avoimen liigan puolesta
Sisältöä!
Meidän jengi
Kaiteella: Jani Nieminen
Hävettääkö, Eero Tuominen?
Kiitos Hattu
Invaasio 2012
2012
Kannattajissa on eroja
Toimittajantyön sietämätön vaikeus
Keltamusta syksy
#OurBoySals
@Lahti 06102012
Tänään on se päivä
Taking it to the streets
Kun scene itseään jalkaan ampui
Kiitos ja onnea, Atu!
Laulutreenit
Tikulla silmään!
2011
Willimiehet + analyysi = match made in heaven
Welcome back Richard!
Joko sinä luovutit?
Fanikatsomot taas tulimerenä!
Yle Etelä-Karjala harjoittelee paskaa uutisointia
Palaa vai eikö palaa - siinäpä kysymys
Lahdessa käytiin toistamiseenkin...
2010
Willimiehet vastaavat huutoon
Scott Barneyn kirje SaiPan kannattajille
Ainoa oikea vaihtoehto?
Lahti haltuun - osa yksi
Jyväskylä - kulttuurin kehto
Willimiehet nyt netissä!