Keltamusta syksy

12.11.2012

21 ottelua. 13 voittoa. 8 tappiota. Sarjataulukon toinen sija.

Jos oli tunnelmat korkealla kauden ensimmäisen matsin koittaessa voivat ulkopuoliset tämän hetken fiiliksiä vain arvailla. SaiPa pelaa toista kertaa uudella vuosituhannella elämänsä syksyä ja vaikka kaudella 2002-03 kävi lopulta köpelösti on tällä hetkellä luottavainen olo.

Joukkue on tällä kertaa heti loistavien kauden ensimmäisten otteluiden jälkeen joutunut nousemaan kuuden ottelun tappioputkesta ja selviämään hirvittävästä määrästä loukkaantumisia. Sen se onkin tehnyt tyylillä vaikka monien suista - ymmärrettävästi tokin - yhä kuulee termejä kuten "ylisuorittaminen".

On kuitenkin ollut ilo huomata, että suurin osa SaiPan kannattajayhteisön ulkopuolisesta jääkiekkoväestä tuntuu olevan aidosti iloinen keltamustien alkukauden menestyksestä. Toki surkealla vuosituhannen vaihteen jälkeisellä menestyksellä on oma merkittävä osansa SaiPan osakseen vuosien varrella keräämästä sympatiasta.

Meidän näkökulmasta yksi hienoimpia asioita on ollut nähdä Kisapuiston muuttuminen vastustajille perin ikäväksi paikaksi. Pieni halli on jo nyt kuohunut muutaman kerran siihen malliin, että mikäli SaiPan meno jatkuu lähellekään alkukauden kaltaisena tullaan meidän rakkaan katetun tekojääradan ympärillä vielä tuntemaan kavioeläinten pariutumismenetelmien aiheuttamia tuntemuksia. Nimittäin tanner tömisee ja aitaa kaatuu.

Kiitämmekin jo tässä vaiheessa lappeenrantalaista kiekkoyleisöä perin aktiivisesta osallistumisesta Kisapuiston tunnelmanluontiin ja lupaamme houkutella teitä jatkossakin elämöintiin.

Meidän ei tässä vaiheessa tarvitse ladella latteuksia kauden pituudesta ja sen nostamista haasteista. Jokainen tietää, että vielä ei olla voitettu mitään mutta sitä ei kannata tällä hetkellä miettiä.

Nautitaan viime vuosille harvinaisesta tilanteesta. Ollaan ylpeitä omista pojista ja Sputnikin eteen joka ilta taistelevista lainatyöläisistä. Moni heistäkin voidaan jo lukea "meijän poikiin", sillä sen verran maireita lausuntoja SaiPasta olemme saaneet kuulla muiltakin kuin syntyjään näiltä kulmilta olevien suista.

Kausi jatkuu huomenna Espoossa ja siellä nähdään ensimmäinen todellinen Stadin Keltamustien kokoontuminen. Sekin on yksi merkkipaalu kannattajayhteisön yhteenkuuluvuuden leviämisestä.

Willimiehet

2015
#KSFSK
Yhdessä tätä hommaa tehdään
2014
Vaihtoehto läpsyttimille?
"Only" ice hockey
Missä olit kun...
Are you ready Europe?
2013
Avoimen liigan puolesta
Sisältöä!
Meidän jengi
Kaiteella: Jani Nieminen
Hävettääkö, Eero Tuominen?
Kiitos Hattu
Invaasio 2012
2012
Kannattajissa on eroja
Toimittajantyön sietämätön vaikeus
Keltamusta syksy
#OurBoySals
@Lahti 06102012
Tänään on se päivä
Taking it to the streets
Kun scene itseään jalkaan ampui
Kiitos ja onnea, Atu!
Laulutreenit
Tikulla silmään!
2011
Willimiehet + analyysi = match made in heaven
Welcome back Richard!
Joko sinä luovutit?
Fanikatsomot taas tulimerenä!
Yle Etelä-Karjala harjoittelee paskaa uutisointia
Palaa vai eikö palaa - siinäpä kysymys
Lahdessa käytiin toistamiseenkin...
2010
Willimiehet vastaavat huutoon
Scott Barneyn kirje SaiPan kannattajille
Ainoa oikea vaihtoehto?
Lahti haltuun - osa yksi
Jyväskylä - kulttuurin kehto
Willimiehet nyt netissä!