Kun scene itseään jalkaan ampui

09.04.2012
(Ja ne muut kauden 11/12 mainitsemisen arvoiset asiat).

Vaikka kausi päättyi SaiPan osalta runkosarjaan, päästiin kaiteella huomattavasti lähemmäs sitä kuuluisaa päätyä. Kauden päättymisestä on kulunut nyt muutama viikko ja päällimmäisenä tunteena on jatkuva polte sydämessä, että hommat loppuivat kesken juuri kun työn hedelmät olisivat olleet kypsiä poimittavaksi. Kisapuisto oli viritetty valmiiksi huikeaa kevättä varten mutta valitettavasti encore jäi tällä kertaa saamatta. Tulevalla kaudella nälkä siis kasvaa vain entistä suuremmaksi.

Marraskuussa kerroimme, kuinka kotiotteluiden tunnelma oli jo siinä vaiheessa kautta saanut kiitosta lähes kautta linjan. Nyt kautta taaksepäin kelatessa voidaan ylpeänä todeta, että sama nousujohteinen trendi pysyi hienosti läpi koko kauden. Kaiteen koukkuun jäi jälleen kerran uusia ihmisiä, jotka ovat estoitta kehuneet siellä huokuvaa tunnelmaa ja yhteisöllisyyttä. Ilmassa on kuitenkin myös leijunut valitettavia väärinkäsityksiä, joiden mukaan kaiteen ympäristöön tuleminen edellyttäisi kuulumista kannattajayhteisöön nimeltä Willimiehet.

Tämän epäselvyyden haluamme nyt pyyhkäistä lopullisesti pois päiväjärjestyksestä. Kaide on avoinna kaikille ikään, sukupuoleen tai siviilisäätyyn katsomatta. Anna kaiteelle mahdollisuus! Varoituksen sana on kuitenkin annettava: saatat jäädä sille tielle.

Kauden mittaan kannattajat muistivat banderolleilla Lintneriä, Lallia ja viimeisessä kotipelissä myös pitkän päivätyön SaiPan eteen tehnyttä valmentaja Ari-Pekka Seliniä. Katsomotaiteen osalta Kisapuiston kohokohta oli kapteenimme 500:s liigaottelu.

Juhlaottelun tifon valmisteluja varjostivat kuitenkin taannoiset paloturvallisuuskädenväännöt. Esitimme suunnitelmamme seuralle ja aloimme yhdessä miettiä onko tämän tyylinen tifo mahdollista toteuttaa em. kädenväännön jälkimainingeissa. Tulkitsimme SM-liigan laatimaa faniohjeistusta siten, että viimeinen sana on paikkakunnan omilla turvallisuusviranomaisilla. Heiltä saimme muoville tehtyjen aikaisempien testien perusteella vihreää valoa ja lopputuloksena syntyi ainakin yhdelle ihmiselle taatusti loppuiäksi mieleen painunut spektaakkeli.

Parin viikon päästä alkoi kuitenkin tapahtua kummia, sillä saimme kuulla, että paikkakuntakohtainen päätäntävalta on jatkossa sakon uhalla kielletty. Olemme ihmeissämme. Korviimme kantautui tiedonrippeitä siitä, kuinka SaiPalle ja myös suoraan SM-liigalle olisi satanut negatiivista palautetta tekemästämme tifosta.

Pettymys.

Toivoimme hiljaa ja hartaasti, että päänavaustamme tämän tyyppisten (overhead) tifojen kanssa olisi liigan kanssa käydyn kädenväännön jälkeen käytetty positiivisena vipuvartena mutta sen sijaan se valitettavasti tallautui suomalaisen perisynnin jalkoihin. Sittemmin paloturvalliseksi sertifikoitua(kin) muovia on toki löydetty ja suomalaisen katsomotaiteen tulevaisuus on taas hetkeksi turvattu kannattajien lompakoiden kustannuksella.

Paloturvalliseksi viranomaisten toimesta sertifioitu muovi on hinnaltaan kolme kertaa kalliimpaa kuin se muovi, mitä Willimiehet on tifoissaan käyttänyt. Rautalangasta väännettynä: Materiaalikulut Ville Kohon 500 -tifoon olivat n. 75 euroa. Tulevaisuudessa vastaavan tifon kulut ovat reilusti yli 200 euroa.

Tähdennämme vielä, että Willimiesten tähän asti käyttämä muovi ei ole paloturvallisuusriski, sillä kyseinen materiaali on testattu paikallisten turvallisuusviranomaisten toimesta.

SaiPan ja Willimiesten tulevaisuudessa siintää Pekka Tirkkosen aikakausi. Sosiaalista mediaamme seuraavat tietävät, että Pexi on jo nyt lunastanut paikan sydämissämme. Willimiesten kausi 12/13 starttaa loppukesästä perinteisillä rekvisiittatalkoilla ja paluu kaiteelle tehdään elokuisessa Etelä-Saimaa turnauksessa. Tervetuloa silloin rohkeasti paikalle!

Nyt toivotamme aurinkoista kesää kaikille keltamustille. Olkoon rillisi alati lämmin!

Willimiehet

2015
#KSFSK
Yhdessä tätä hommaa tehdään
2014
Vaihtoehto läpsyttimille?
"Only" ice hockey
Missä olit kun...
Are you ready Europe?
2013
Avoimen liigan puolesta
Sisältöä!
Meidän jengi
Kaiteella: Jani Nieminen
Hävettääkö, Eero Tuominen?
Kiitos Hattu
Invaasio 2012
2012
Kannattajissa on eroja
Toimittajantyön sietämätön vaikeus
Keltamusta syksy
#OurBoySals
@Lahti 06102012
Tänään on se päivä
Taking it to the streets
Kun scene itseään jalkaan ampui
Kiitos ja onnea, Atu!
Laulutreenit
Tikulla silmään!
2011
Willimiehet + analyysi = match made in heaven
Welcome back Richard!
Joko sinä luovutit?
Fanikatsomot taas tulimerenä!
Yle Etelä-Karjala harjoittelee paskaa uutisointia
Palaa vai eikö palaa - siinäpä kysymys
Lahdessa käytiin toistamiseenkin...
2010
Willimiehet vastaavat huutoon
Scott Barneyn kirje SaiPan kannattajille
Ainoa oikea vaihtoehto?
Lahti haltuun - osa yksi
Jyväskylä - kulttuurin kehto
Willimiehet nyt netissä!