Lahdessa käytiin toistamiseenkin...

28.01.2011
Vaikka reissusta onkin jo hetki aikaa kulunut niin tässä kuitenkin tunnelmia toiselta Pelicans -vierasmatkalta.

Jos joskus tuntuu siltä, että nyt on mahdollisuudet räjäyttää pankki ja saada muistoihin yksi parhaista runkosarjareissuista, niin nyt oli se päivä. Joukkue pisti edellisessä ottelussaan tappioputken poikki ja Lahti houkutteli halvan hinnan myötä lopulta pari bussia enemmän tai vähemmän ilolientä nauttineita kannattajia matkaan.

Onkin annettava erityismaininta Lappeenrantalaiselle kiekkoväelle. Vaikka ajoittain Kisapuisto kumisee tyhjyyttään ja väki vaikuttaa vaikeasti kannustamiseen sytytettävältä, ei tästä maasta löydy montaa joukkuetta, joiden faneja saataisiin vierasotteluun samassa tilanteessa kolminumeroinen luku.

Mutta ah ja voi. Joukkue sukeltaa kentällä naurettavasti ja se on omiaan viemään suurinta kiimaa vieraskatsomosta pois. Tästä huolimatta saimme pidettyä varsin mukavasti elämää yllä ja paremmalla joukkueen suorittamisella koko keltamusta porukka olisi varmasti syttynyt paremminkin.

Kaiken hauskanpidon keskellä koettiin myös pieniä lieveilmiöitä, jotka eivät missään nimessä kuulu SaiPaFanit ry:n fanimatkojen toivottuihin tapahtumiin. Kentälle lensi jossain vaiheessa kolmatta erää heikkotasoiseksi haukuttuja nakkeja sekä silminnäkijöiden mukaan myös kolikoita.

Emme voi kyllin vahvasti täsmentää, että tällainen on mielestämme varsin mautonta ja tuomittavaa toimintaa. Samalla toteamme, että Willimiehillä omatunto on puhdas ja SaiPaFanit ry ryhtyy toimenpiteisiin vastaavanlaisten tapausten estämiseksi mikäli yhdistys katsoo asialle voivansa jotain tehdä.

Ottelun jälkeen saimme esimerkin siitä oikeasta fanikulttuurista, kun paikallisen palloiluseuran kiihkeät kannattajat saapuivat laulamaan fanibussimme läheisyyteen. Ilmapiiri oli ilmeisen provokatiivinen, sillä kotijoukkueen kannattajat oli saarrettu tusinalla järjestysmiehä ja poliiseja. Vierasjoukkueen faneja paimentamaan riitti yksi naispuolinen järjestyksenvalvojaliivillä varustettu moottoriturpa, joka näki "episodiin" syyllisiä vain meidän puolelta. Ei tosin ollut valmis kommentoimaan mitään virallisesti.

Jännitteet kuuluvat tähän lajiin, joten paikallisille tervetuloa laulelemaan seuraavallakin kerralla. Kenties jopa tappioiden jälkeen...?

Seuraavaa reissua odotellessa,
Willimiehet

PS. Näissä tunnelmissa mennään eteen päin. Vaikka pudotuspelejä ei olla täällä nähty vuosiin ja tämäkin kausi pahasti vaikuttaa niiden osalta menetetyltä, ei kunnioitus rakasta seuraa kohtaan lopu koskaan.

2015
#KSFSK
Yhdessä tätä hommaa tehdään
2014
Vaihtoehto läpsyttimille?
"Only" ice hockey
Missä olit kun...
Are you ready Europe?
2013
Avoimen liigan puolesta
Sisältöä!
Meidän jengi
Kaiteella: Jani Nieminen
Hävettääkö, Eero Tuominen?
Kiitos Hattu
Invaasio 2012
2012
Kannattajissa on eroja
Toimittajantyön sietämätön vaikeus
Keltamusta syksy
#OurBoySals
@Lahti 06102012
Tänään on se päivä
Taking it to the streets
Kun scene itseään jalkaan ampui
Kiitos ja onnea, Atu!
Laulutreenit
Tikulla silmään!
2011
Willimiehet + analyysi = match made in heaven
Welcome back Richard!
Joko sinä luovutit?
Fanikatsomot taas tulimerenä!
Yle Etelä-Karjala harjoittelee paskaa uutisointia
Palaa vai eikö palaa - siinäpä kysymys
Lahdessa käytiin toistamiseenkin...
2010
Willimiehet vastaavat huutoon
Scott Barneyn kirje SaiPan kannattajille
Ainoa oikea vaihtoehto?
Lahti haltuun - osa yksi
Jyväskylä - kulttuurin kehto
Willimiehet nyt netissä!