Lahti haltuun - osa yksi

26.10.2010
Perjantaina oli kauden toisen reissun vuoro ja tällä kertaa suunnattiin lähes rakkaan vihollisen kotiluolaan.

Pelicans, perjantai ja täysi bussi. Kiimaa vai kosteaa mahalaskua? Tällä kertaa reissu kääntyi kiiman puolelle ja siitä iso kiitos myös laatikon taistelijoille.

Chantti raikasi kohtalaisen hyvällä porukalla läpi ottelun ja kehuja tuli valtakunnallista televisiokanavaa myöden. Kai se sitten johonkin myös kuului.

Mutta osattiin sitä kämmäilläkin.. Oli aika lailla puulla päähän lyöty olo, kun joku heitti katsomossa minuutti ennen pelin käynnistymistä kohta legendaariseksi muodostuvan kysymyksen: "Kuka otti liput?"

No eihän niitä kukaan ottanut vaan siellä ne reissasivat bussin varastotilassa Lahden keskustaan. Saatiinpahan syytä keskittyä olennaiseen eli äänen pitämiseen.

Sitten varsinaiseen asiaan. Jos joku liigajoukkueen turvallisuudesta ja katsomojärjestelyistä vastaava taho haluaa ottaa mallia miten asiat pitää hoitaa kannattaa ottaa yhteyttä Lahden Pelicansin turvallisuuspäällikköön.

Osaavien järjestyksenvalvojien ohjeistuksessa ja "paimennuksessa" hallille ja hallilta pois bussiin asti, oma rajattu alue seisomakatsomossa, johon ei muita kannattajia päästetty ja kaikin puolin asiallinen kommunikointi faniporukan vastaavan henkilön kanssa. Siinä nähtiin, kuinka asiat tulee järjestää ilman erityistä ylilyöntiä näihin asioihin järjestämättä.

Jos joku tunsi kaiken olevan liioittelua, tulee silloin miettiä se tuhannen taalan kysymys. Pitääkö jotain sattua, ennen kuin asioihin reagoidaan? Lahdessa SaiPan faneille on jo sattunut ja täysin Lahden faniryhmittymän ulkopuolisen henkilön toimesta.

On hyvinkin todennäköistä, että nykyisen fanikulttuurisuuntauksen vahvistuessa järjestyshäiriöt tulevat lisääntymään mikäli seurat ja SM-liiga ei ota asiaa tosissaan. Tämä ei johdu siitä, että "uusien" faniryhmien tarkoituksena olisi aiheuttaa väkivaltaisuuksia tai järjestyshäiriöitä vaan siitä, että fanaattinen kannattaminen itsessään voi aiheuttaa mielipahaa toisen joukkueen kannattajissa.

Tämä liigan puolelta odotettu tosissaan ottaminen puolestaan ei taas tarkoita yksittäisiä porttikieltoja tai yltiönegatiivista suhtautumista faneihin.

Mutta kuka liigasta uskaltaisi nöyrtyä oikeasti kuuntelemaan fania? Kuka ottaisi sen ensimmäisen askeleen norsunluutornista ja kysyisi mitä me haluamme?

Ai onko niin jo tehty? Ei todellakaan ole. Ei ilman ennakkoasennetta siihen, että liiga määrää ja fanit nöyrtyvät.

Yhteydenottoa odotellessa,
Willimiehet

PS. Kakkososaan jokainen voi itse osallistua, sillä 8. tammikuuta Lahteen mennään toivottavasti isolla porukalla.

2015
#KSFSK
Yhdessä tätä hommaa tehdään
2014
Vaihtoehto läpsyttimille?
"Only" ice hockey
Missä olit kun...
Are you ready Europe?
2013
Avoimen liigan puolesta
Sisältöä!
Meidän jengi
Kaiteella: Jani Nieminen
Hävettääkö, Eero Tuominen?
Kiitos Hattu
Invaasio 2012
2012
Kannattajissa on eroja
Toimittajantyön sietämätön vaikeus
Keltamusta syksy
#OurBoySals
@Lahti 06102012
Tänään on se päivä
Taking it to the streets
Kun scene itseään jalkaan ampui
Kiitos ja onnea, Atu!
Laulutreenit
Tikulla silmään!
2011
Willimiehet + analyysi = match made in heaven
Welcome back Richard!
Joko sinä luovutit?
Fanikatsomot taas tulimerenä!
Yle Etelä-Karjala harjoittelee paskaa uutisointia
Palaa vai eikö palaa - siinäpä kysymys
Lahdessa käytiin toistamiseenkin...
2010
Willimiehet vastaavat huutoon
Scott Barneyn kirje SaiPan kannattajille
Ainoa oikea vaihtoehto?
Lahti haltuun - osa yksi
Jyväskylä - kulttuurin kehto
Willimiehet nyt netissä!