Yle Etelä-Karjala harjoittelee paskaa uutisointia

27.08.2011
Yleisradio, tuo puolueettoman uutisoinnin tyyssija repäisi otsikossaan perjantaina. "SaiPa harjoittelee häviämistä" kirjoitti Yleisradio. Tällainen uutisointi hieman korpeaa meitä.

SaiPan harjoitusottelut eivät ole alkaneet ruusuisesti. Joukkue on kärsinyt muutaman tappion yhtä monessa ottelussa ja tämä on ollut omiaan lyömään pökköä vihapuheisiin. Onko Willimiehet nyt poliittisesti aktiivinen, kun saatiin tähän tungettua tuo helvetin ärsyttävä muotisana?

Tämä Yle Etelä-Karjalan loihtima otsikko Neftekhimikille kärsityn tappion jälkeen on omiaan kertomaan kuinka syvästi SaiPaa voidaan vihata. Otsikollaan Yleisradion toimitus haluaa kertoa, ettei SaiPa edes yritä. Että SaiPa on juuri niin huono, kuin koko valtakunta odottaa (ja haluaa?) ja valmistautuu pelaamaan universumin huonoimman SM-liiga -kauden.

Yle Etelä-Karjala on - yllättävää kyllä - väärässä. Kyseisen otsikon kirjoittaja hyvin epätodennäköisesti näki Neftekhimikiä vastaan SaiPan pelaaman pelin. Otsikon ja lyhyen uutisen kirjoittajan nimeä ei tietenkään julki tuoda, sillä olisihan se ennen kuulumatonta, että valtakunnallisen median paskanpuhuja vastaisi kirjoittamastaan.

Me kuitenkin sinisilmäisesti oletamme, ettei kyseinen otsikointi kuvasta Yle Etelä-Karjalan virallista linjaa alueen parhaan jääkiekkojoukkueen tekemisistä tiedottaessa. Oletamme, että Yle Etelä-Karjala haluaa olla ammattimainen media, joka kertoo alueen tapahtumista ottamatta vahvasti kantaa suuntaan tai toiseen.

Samaan aikaan toisaalla pikkulinnut laulavat keltamustien sydänten heränneen ja tähtipuolustaja Richard Lintnerin nimeä kantavat t-paidat menevät kaupaksi huikeaan tahtiin. Tämä antaa uskoa alueen yleisöön ja siihen, että suurin osa eteläkarjalaisista perimmiltään symppaa SaiPaa ja haluaa joukkueen nousevan pohjamudista.

Willimiehet kiittää jokaista Lintnerin paidan ostanutta SaiPan kannattajaa. Olemme iloisia siitä, että tähtipelaaja saa keltamustan väen liikkeelle. 

Willimiehet

2015
#KSFSK
Yhdessä tätä hommaa tehdään
2014
Vaihtoehto läpsyttimille?
"Only" ice hockey
Missä olit kun...
Are you ready Europe?
2013
Avoimen liigan puolesta
Sisältöä!
Meidän jengi
Kaiteella: Jani Nieminen
Hävettääkö, Eero Tuominen?
Kiitos Hattu
Invaasio 2012
2012
Kannattajissa on eroja
Toimittajantyön sietämätön vaikeus
Keltamusta syksy
#OurBoySals
@Lahti 06102012
Tänään on se päivä
Taking it to the streets
Kun scene itseään jalkaan ampui
Kiitos ja onnea, Atu!
Laulutreenit
Tikulla silmään!
2011
Willimiehet + analyysi = match made in heaven
Welcome back Richard!
Joko sinä luovutit?
Fanikatsomot taas tulimerenä!
Yle Etelä-Karjala harjoittelee paskaa uutisointia
Palaa vai eikö palaa - siinäpä kysymys
Lahdessa käytiin toistamiseenkin...
2010
Willimiehet vastaavat huutoon
Scott Barneyn kirje SaiPan kannattajille
Ainoa oikea vaihtoehto?
Lahti haltuun - osa yksi
Jyväskylä - kulttuurin kehto
Willimiehet nyt netissä!